Alla inlägg den 4 juni 2007

Av maria - 4 juni 2007 19:25

Ibland får man känslan av att de kanhända lever än farligare idag än på den "bistra" jordbrukstiden...


Idag har det varit en kämpig dag med två större anfall och jag har bara orkat att slöa på olika bloggar jag brukar besöka. Nu känns det lite bättre igen fast nu är det ju snart dags att krypa till kojs. Imorgon blir nog en bättre dag tror jag!


Läste i DN att nio av tio svenskar "blundar", ingriper inte när de utomlands ser turister försöka uttnyttja barn sexuellt!!! Kan man låta bli att tänka tanken att de själva kanske var där i samma syfte. Ja, jag vet, det där var provokativt och kanske jag ville vara det i ämnet i fråga. Barn har ju som sagt lite svårt att tala för sig själva ibland. Barn har uttnyttjats i alla tider det vet man men idag köper vi dem om än på det ena eller det andra sättet och använder dem sen med gott samvete för våra egna behov. Ja, jag säger VI och så länge man inte är den tionde som ingriper på något sätt så tillhör man nog gruppen som hjälper förövare (medhjälp till brott). Ännu mer provokativt! Kanske eller kanske inte... Detta är en högre fara idag för barn att de kan lockas och pockas, övertalas av mutor och gott etc. förr så tog i regel godsägarna för sig och barnen lärde sig att hålla sig undan, när de kunde. Det var inte "bättre" förr, jo, kanske i vissa avseenden men inte i alla.


Trafiken är en annan stor fara för barn idag, visst blev en del barn förolyckade av häst och vagn men inte riktigt lika lätt som av bilar och motorcyklar. Många barn släpps ut i trafiken i på tok för ung ålder, de har inget utvecklat vidvinkelseende, inte mognad, inte abstrakt tänkande och ofta ingen hjälm som är en mycket liten försäkring...


Förr svalt barnen för att det inte fanns föda nog, idag svälter vi barnen av rädsla för tjockhet... Miniprodukter av alla de slag som inte hjälper till lika bra vid små barnhjärnors utveckling (kanske blir vi grottmänniskor igen *ler*) och som vi faktiskt inte har forskat tillräckligt länge på för att veta vad de gör för människan i slutändan, hur mycket cancer ger det att vara rädd för tjockhet?


Sen kommer vi till vårt eget regelverk där jag läser i DN om hur många barn som faller utanför det så kallade skyddsnätet för att lagarna inte är tydliga nog (fast å andra sidan undrar jag hur tydliga de måste vara egentligen). Barn vågar inte berätta om sina familjeförhållanden av rädsla för sin familj! Det säger väl sig självt, nästan, att jag inte berättar om den våldtäktsman jag råkat ut för när hon/han är närvarande om jag vet att ingen skyddar mig sen.


Att jag nämde våldtäktsmannen vid hon/han kanhända oxå vara provokativt men kvinnor är inte bättre än män och män är inte bättre än kvinnor och om var tionde kvinna blir misshandlad i sverige så blir oxå var tionde man det, om vi definierar misshandel vid fysiska, psykiska och sexuella övergrepp. Ibland blir oxå män framställda som alldeles särskilda monster trots att kvinnor ofta är likadana, kanske med andra medel, vad vet jag...


Vilken lust jag hade att vara provokativ idag!  Men som jag inledde med så lever barn farligt ännu och kan inte alltid tala för sig själva!!!


Kramar till alla som behöver och en alldeles särskild kram till alla barn som behöver

Presentation

Omröstning

Hur har du hittat hit:
 gjorde en sökning på nätet av något och sidan dök upp
 som en länk hos en annan blogg
 någon tyckte att jag skulle kika in här
 genom en kommentar som du lämnat någonstans
 jag bara slözappade runt på olika bloggar
 annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards