Alla inlägg den 14 juni 2007

Av maria - 14 juni 2007 18:42

mycket lång arbetsdag.... Han får lite sovmorgon imorgon, alltid lite plåster på  såren...


Eftersom jag har varit lite halvvissen hela dagen så bidde det hämtmat idag och det kan väl vara ok nå´n gång då och då.


Nu är det ju bara så att bara maken ser på duschen och tänker på det så ser han mycket trött ut... Jag önskar att jag kunde montera ihop eländet åt honom och vem vet, det kanske jag kan förresten.... Har jag någonsin provat att montera ihop en ångbastudusch utan att koppla in ångbastun kanske??? Nej, det har jag inte, så om jag flirtar lite med maken och äldsta sonen så kanske de kan bära in paketen åt mig.... Vi får väl se!


Varför ska vi inte koppla in ångbastun när vi nu har köpt en sån dusch? Jo, det är så att en av sönerna har extremt låg muskeltonus och trivs därför för bra i vatten och värme. Skulle vi ha ångbastun inkopplad så skulle han sluta att leva, han skulle leva resten av sitt liv i duschen och vi andra skulle få köpa en ny dusch. Så mycket strul det var med denna dusch så vill i alla fall inte jag gå igenom det igen! Så sonen får gå till badhus och basta och enbart duscha med massagestrålar hemma...


Så nu får vi väl se hur det går. Det skulle vara roligare och fräschare om badrummet var kaklat och klinkrat redan och om avloppet var utgrävt och det nya ilagt men, rom byggdes ju inte på en dag och det görs det inte här heller, vi har nog slitit på bra ändå... Får vi bara duschen inkopplad så kan vi i alla fall duscha hemma och lägga ut mattor på betonggolvet och fortsätta i lagom takt tills badrummet är klart till slut.


Vi har i alla fall en dusch som sagt och jag ser fram emot att skapa ett badrum, ett sparum, för avkoppling och hygien....

Av maria - 14 juni 2007 15:34

när det gäller inlägget om tankar kring stress.


Jag avser inte de tankarna kring människor som är sjuka av stress. De som blir sjuka går på så länge utan att veta om att de faktiskt redan har blivit sjuka!  De som blir sjuka inser inte något förrän deras bränsle redan har tagit slut och det är först då som de på ett eller annat sätt rasar eller tvingas stanna upp och sakta men säkert försöka att fylla på bränsleförråden igen.


Jag talar om när man stressar på  som faktiskt de flesta gör och utan att bli sjuka men där man ändå till slut kan hamna i fällan. Det är svårt att lägga ansvaret på någon annan över att jag vill resa så mycket så därför har jag två arbeten eller att jag vill ha det där arkitektritade huset i skärgården så därför måste bägge i hushållet arbeta dygnet runt och ständigt ha dåligt samvete över barnen. Där menar jag att man har ett eget ansvar att mätta mun efter matsäck och se till vad som är realistiskt att klara av, mäkta med.


Likadant när man tycker att det stressas för mycket i samhället! Eller att allt går för fort! Det jag menar är att alla är vi en del av samhället och att alla är vi alltså en del i det snabba och stressamma. Jag kan inte lägga ansvaret över snabbheten/stressen enbart på en arbetsgivare eller en producent av en vara, det är en produkt, låt så vara en konsekvens av samhällsutvecklingen och eftersom vi alla är en del av samhället så har vi alla varit med i den utvecklingen. Lite hårt kanske, för jag själv har svårt att gå emot ett samhälle men i det lilla kan jag göra en del.



Av maria - 14 juni 2007 11:56

Ingen minst av allt jag själv kan tro vad jag har på gården!!!!


Tre paket, ett långt, ett tjock och ett mittimellan.... Det ena har DHL fått tejpa ihop grundligt...


Vi har en DUSCH!!!! på gården!!!!


Vad den nu gör för nytta där????


Den finns i alla fall....


Nu får maken att göra ikväll!!!


Sen vill alla duscha!!!!


Jag blir nog sist som vanligt.....

Av maria - 14 juni 2007 09:45

hos en hel del här på morgonen.


Nu tänker jag så att det knakar över hur stress verkar vara ett så vanligt inslag hos många... En del är förbaskade över hur stressigt samhället är, andra frustrerade över att de har svårt att få allt att gå ihop.


Det ger en del tankar och funderingar... Bland annat så tänker jag att när man är förbaskad över hur stressigt samhället är så får man ju aldrig glömma att var och en av oss är en en del av samhället. Menar man arbete eller annat mer specificerat så blir det annorlunda då kan det vara delar som är svårt att rå över men även där tycks man ibland glömma bort ett egetansvar.


Det låter lätt och känns omöjligt, jag vet men alla har vi ju ett eget ansvar över oss själva och våra liv. Har vi det för stressigt så måste man kanske titta på vad som är orsak till det och se om det går att förändra vissa saker så att livet blir lite mindre stressamt. Många lever dyrt vilket ger att man måste arbeta hårt och det kan bli tungt med barn och fritid, att få det att gå ihop.


Jag menar inte att det skulle finnas en patentlösning, jag håller med om att det mesta går väldigt fort idag men jag tycker inte att man ska glömma bort sin egen del i det hela och att man har ett eget ansvar. Det är ingen annan som kommer och trollar, man blir tvungen att se över sitt liv själv och om man kan försöka eliminera faktorer som stressar. Jag tror att det kan gå. Jag hoppas att det kan gå. För stress är en onyttig ingrediens om den inte sporrar utan tömmer en på energi. Till slut brinner man upp och det är då så oerhört svårt att bygga upp bränsleförråden igen.


Det önskar jag ingen!

Av maria - 14 juni 2007 08:26

DUSCHEN!!! De säger att den ska komma SENAST IMORGON!!!!!!!!!!!!!!!!

Att vi ska montera upp den först och titta på den SEN ska vi diskutera RABATTEN!!!!


Jag hoppas de inser att jag kan vara förbenat envis och kan till och med montera UPP en dusch (eller få maken att göra det) och montera NER den (alternativt då att maken gör det) om inte rabatten blir tillfredsställande.....

Av maria - 14 juni 2007 08:10

att vi skulle göra något för mamma och hennes man eftersom de tagit hand så mycket om oss, mat, sovplatser, barn och hund... Jag ville inte skriva något om det då detta ändå finns i etern och för att jag vet att hon kan hitta hit.


Nu har de i alla fall fått det eller fått veta vad de ska så nu kan jag skriva om det.


Vi beställde ett romantiskt wekendpaket på två nätter på en herrgård i mälardalen. Med mousserande vin, frukt och choklad på rummet, spa möjligheter, en tvårättersmiddag på ankomstdagen och dag två en fyrarätters middag, frukostbuffeér och eftermiddagsthe/kaffe...


De blev jätteglada och överaskade och det var ju det som var meningen!


Nu börjar maken och jag känna att vi kanske skulle behöva något likadant för oss själva oxå.


Det blir en grejt midsommar här!!! Vi ska vara hundvakt åt Bruno, kattvakt åt lillasyster, en annan lillasyster kommer med sina två barn på midsommarafton, systern stannar till strax efter lunch sen åker hon hem till sitt och arbetar och kommer tillbaka dagen efter, barnen blir kvar här. Dessutom bad mamma så snällt om vattenvakt för trädgård och växthus oxå så det gör vi väl oxå...


Hm, jag vet inte jag, men det blev mycket den helgen, vilken tur att maken och jag inte orkade planera något särskilt för midsommardagen. Vi hade tänkt, (förra midsommardagen) att vi skulle göra något speciellt denna midsommardag då det är tio år sedan vi träffades men med flytt och hus och allt så har vi inte orkat planera något... Det blir som det blir... Det är ju elva år nästa midsommardag och det går väl lika bra antar jag!!!


Det är en lite regnig morgon här, inte kallt men grått. Minstingen vaknade tidigt så idag fick man inte ligga till åtta inte. Idag så är hörseln helt knäpp! Ljuden, särskilt ifrån tv och minsting, skriker i huvudet på mig... Vet att jag ska ta det som en varning och ta det lite lugnt, anfallet kommer ju ändå men blir lindrigare ju mer jag tar hand om mig och lyssnar på symtomen.


Ha en skön morgon! Nu ska jag runt och hälsa på lite...

Presentation

Omröstning

Hur har du hittat hit:
 gjorde en sökning på nätet av något och sidan dök upp
 som en länk hos en annan blogg
 någon tyckte att jag skulle kika in här
 genom en kommentar som du lämnat någonstans
 jag bara slözappade runt på olika bloggar
 annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards