Alla inlägg den 8 maj 2007

Av maria - 8 maj 2007 15:06

 en del inlägg hos Fru Fundersam som har handlat mycket om hur reklam, normer och status, egentligen, påverkar oss alla. Hur det kan driva in människor i en besinningslös jakt på mer och mer och ännu mera... Det fick mig att gå och leta fram på lite gamla dikter som jag skrev för så där en tio år sedan. Då upptog samhällsstöpning, normer och majoritetstvånget mina tankar väldigt mycket. Det kanske beror på vilken ålder man är i eller andra saker. Jag tror att många går igenom en del av de tankarna men följer dem kanske inte alltid till dess slut. En dikt jag skrev (nedan) handlar till stor del om det. Om orden som sägs, utlovar, löften som skrivs, tecknas men som aldrig går att tro på för de ger dig ingenting.








innanför väggarna där



stannar orden i mina händer, de låter sig undersökas av mig vändas och vridas, jag bänder dem tills att de faller ihop, då ser jag inuti dem, ser deras ursprung och mening, innanför väggarna. Här innanför, får jag grepp om dem, de låter sig fångas och skorrar inte längre falskt. De fylls och jag förstår dem. De kan brytas itu, vet du, om man bara kan gå så långt ner, gräva sig till det allra djupaste, kärnan, där låter de sig plockas isär, kontrolleras och analyseras och sättas upp igen, då kan jag tro dem, tro dig. Jag måste vara innanför, det utanför förgör mig, äter upp mig inifrån, där kan jag inget förstå. Utanför flyr de, orden svävar som den flyktigaste gas och rinner mellan mina fingrar som sandkorn ner på marken. Det är så svart och fuktigt där, labyrinten kräver ett kristalliskt sinne som ekar min väg fram. Jag vrider mig i kramp där, utlöser ordens ihåliga betydelse som jag inte kan tro på.

Jag stannar innanför.






Då handlade det hela mycket om valet att delta eller inte och  vilka val man hade. Idag handlar det nog fortfarande om att delta eller inte men inte så mycket om vilka val man har. Med några fler år på nacken kanske jag har kommit till insikt om att det är jag som väljer och det är jag som möjliggör de alternativ jag har att välja på. Jag formar och låter mig formas i de aspekter jag väljer. Man kan inte låta bli att påverkas ekar ofta mediecirkusen tillbaka... Jag tror att man kan vara medveten nog att inte låta sig påverkas eller att välja vad man vill påverkas av, på gott och på ont.


Kram till alla som behöver

Presentation

Omröstning

Hur har du hittat hit:
 gjorde en sökning på nätet av något och sidan dök upp
 som en länk hos en annan blogg
 någon tyckte att jag skulle kika in här
 genom en kommentar som du lämnat någonstans
 jag bara slözappade runt på olika bloggar
 annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards