Alla inlägg under juni 2007

Av maria - 28 juni 2007 22:42

gnällspik och livsflanör säger nu godnatt!!!

Av maria - 28 juni 2007 18:23

maten var himla god och eftersom de två äldsta inte var hemma så gnällde ingen på maten... Kan det vara de två äldsta som drar igång allt???


Hm, det tål att fundera på...

Av maria - 28 juni 2007 18:16

oxå. Dagar kommer och dagar går, vecka ut och vecka in...


Lite visa ord på det kanske...


Att stanna upp ett ögonblick emellanåt kan vara den enda möjligheten att orka gå vidare. / Olle Wedholm


Barnen smågnatar på varandra, de stora köper godis när de vill och minstingen blir sur för att han inte får och för att han inte är så gammal som de ännu. Jag blir ibland full i skratt åt hans enorma frustration över att inte vara jägammal med brorsorna... Jag tänker att han vet inte hur bra han har det och kommer inte att veta det förrän det är för sent, när han blivit stor....


Det har varit en arbetsam dag idag och under eftermiddagen har jag inte mått så bra men det är ju ganska vanligt att jag inte gör så det är det ingen mening att ta någon notis om.


Jag hoppas på en lugnare fast lika fin dag imorgon!

Av maria - 28 juni 2007 15:47

grönsaker och ris...


Jag gillar det, en del av barnen säger blä om ris, en annan del säger blä om grönsakerna och en tredje del säger blä om kyckling!!! Själv älskar jag kyckling i alla varianter jag provat hittills och det är en hel del.


Det har börjat att blåsa som bara den här och det är lite mer moln än tidigare men det kommer nog inget regn...


Imorgon far systerdotter iväg vidare till sin mormor, det kommer att bli tomt och Hobbe kommer att sakna henne... Men hon kan ju alltid komma och hälsa på en annan gång, när hon har lust!


 

Tvättmaskinen har gått för fulla muggar ett par dagar. Jag förstår inte det är slut på smutstvätt och så kommer barn och bråkar om att de inte har några rena kläder. Vi säger att: Jamen, vi har ju tvättat allt som fanns och då svarar de att deras smutstvätt, som är ungefär alla kläder de har, ligger i deras rum..... Det är svårt att tvätta när det ramlar in fyra, fem maskiner åt gången istället för lite mer utspritt.

Av maria - 28 juni 2007 13:55

med dagen och trappen... Vi kom iväg och handlade lite smått o gott, vi åkte till en blomsterhandel och handlade blommor att ha på trappan och jag grejade att plantera det!!! Så skönt att jag fortfarande står upp! Man uppskattar det verkligen när man inte vet hur länge till och så vidare...



Så här såg det ut i vårt trapphörn när jag åkte iväg och handlade!









Nu ser det ut så här!!!



Så  här såg husväggen ut innan!













och så här ser den ut efter!!!













Jag kunde inte låta bli så jag tog lite till trappan oxå...










Och när jag ändå höll på och hade foten på gasen så köpte jag en ros och lite krimskrams oxå...






Jag gillar mycket ljuslyktor och vindspel i alla varianter, det ger ett lugn.

















Jag gillade blommorna, det är såna som är lättskötta, tar hand om sig själva så att säga och blommar hela sommaren... De var dessutom vackra!


Så dagen har varit givande och nu, nu känns det sommar!!!


Av maria - 28 juni 2007 09:08

försöka att komma iväg snart då, det tar sin lilla tid att räkna ut sittplatser och antal bilar som krävs och så vidare. Jag är glad om jag slipper köra eller rättare sagt jag ska inte köra idag för jag har tagit medicin mot illamående...


I DN idag står att läsa om kolloledaren som filmade nakna barn i bastun! Hemskt, för många barn är just sommarkollot sommarens händelse...


Det står oxå att läsa att en kvinna som handlat för mycket har fått rätt i att få socialbidrag för att det inte ska bli för allvarliga konsekvenser för den enskilde... Många kanske upprörs av detta eller inte. Kvinnan ifråga har en diagnos, en diagnos som innebär att hon inte kan stå till svars för när hon gjort av med sina pengar. Istället för att bara betala ut socialbidrag kan man ju försöka att få in hjälp, kanske kvinnan ska ha hjälp med att handha sin ekonomi? Kanske hjälp med att se till att alla "måste" räkningar blir betalda så att man kan portionera ut resten? Det tragiska i dessa fall är att de ofta leder till att dessa människor blir vräkta och har oerhört svårt att komma tillbaka så på något sätt är domutslaget positivt inte bara för denna kvinna utan för en hel grupp med människor som behöver särskilda insatser...


Lite tankar kring detta, nu ringde man och sa att platser och bilar var lösta!!!



Av maria - 28 juni 2007 07:48

vaknade jag så tidigt, redan  vid halvsex och kunde inte somna om, låg och vände och vred på mig tills strax efter sex och sen gav jag upp. Minstingen sov tills närmare halvåtta så jag fick en frukoststund i lugn och ro med maken.


Här är det soligt men inte så jättevarmt, det kan nog bli en fin dag!


Mamma, syster och jag ska kanske iväg och handla lite, blommor vill jag ju fortfarande ha till utekrukorna, ja, jag vet, det var ett himla tjatande om de där blomkrukorna, tja, de är väl viktiga för mig då...


Utanför sovrumsfönstret så står en massa pilträd och de för mig alltid till vatten. Sjön är det dock en liten bit till men  det är gångavstånd i alla fall.


Jag hoppas på en god förmiddag!


Av maria - 27 juni 2007 17:05

att någon medvetet vill göra en sårad och ledsen... Ofta handlar det om feltolkningar andra gånger är det att någon säger eller skriver sårande och kränkande saker rakt ut och med benämning på personen det riktas emot.


Så mycket lättare det skulle vara om man tog telefonen och talade med varandra eller träffades för att tala med varandra istället för att slänga ur sig saker som är sårande och kränkande. Ibland talar man inte med varandra på en gång utan lägger på hög. Det är inte lätt att tala med varandra alltid heller, ibland kan det leda till konflikter som blir så stora så att det inte längre går att lösa.


Tänk vad lätt det skulle vara om det gick att tala med varandra istället för att såra och kränka andra, ibland i smyg, inte öppet och rakt. Ibland vill man inte att andra ska veta att man sårat och kränkt någon. Man framställer det hela som inget problem och sen hugger man i ryggen på den när ingen annan ser.                                              
                                                  
       



Så synd det är att man inte kan prata med varandra istället!



Presentation

Omröstning

Hur har du hittat hit:
 gjorde en sökning på nätet av något och sidan dök upp
 som en länk hos en annan blogg
 någon tyckte att jag skulle kika in här
 genom en kommentar som du lämnat någonstans
 jag bara slözappade runt på olika bloggar
 annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards